Fredag kväll!

En ganska skön kväll är det ikväll! Barnen är lugna och vi har haft jätte mysigt... Den här veckan har gått i kreativitetens tecken:) Ska se om jag kommer ihåg veckan, den har gått så hisskelit fort... Jag har pluggat en del, i tisdags hade jag orgellektion, super kul! :) Sen har jag tapetserat en dag.. I går stickade jag en mössa,idag har jag byggt mig en liten fin hylla i vardagsrummet och gjort ännu mer höstfin på balkongen med flickorna! Så jag är nöjd med denna vecka!! :) Snart ska jag dra till Syrran och sova där. Så ha en bra fortsatt trevlig fredagkväll!!
KRAM

Dagen!

Dagens kreativa med tjejerna blev detta :

Kreativ dag! Aktiv dag!

Idag har varit en bra dag, aktiv och varit igång :) Dagen började med ett seminarium, trist som in i graven, men det gick rätt snabbt. Sedan for jag till kyrkan och övade orgel ett par timmar och oooh så gott man mår av det! Vidare drog jag och handlade, hem och pluggade och kl fyra hämtade jag tjejerna. Till middag gjorde jag en varm smörgåstårta, mums så gott! Syster kom och åt med oss.. Och senare på kvällen kom M och M och slafsade i sig resten med en viss skepsis i blicken! nu på kvällen har jag stickat en mössa till Elmira. En varm och skön svart mössa, färgen valde hon själv! Nu är det inte så mycket kvar av kvällen och snart lockar sängen och John Blund.
KRAM

JAG SER DIG NÄR DU SOVER

JAG SER DIG NÄR DU SOVER
Av: Lisa Glans

Jag ser dig när du sover
så lätta andetag.
Vill ligga här bredvid dig
när natten blir till dag.


Du ligger tätt intill mig
din hud är mjuk och varm.
Jag känner sådan lycka
att ha dig i min famn.


I morgon när du vaknar
då vill jag se dig le,
förväntansfullt mot världen
och allt vad den kan ge.


Vill skydda dig mot ondska
och finnas där för dig.
Att stötta dig i livet
är ett löfte ifrån mig.


Men fortsätt nu att sova
min underbara tjej
För ännu råder natten
och jag vakar över dig.


Men forstsätt nu att sova
och ligga brevid mig
För ännu råder natten
och jag vakar över dig.


Fryser, svettas, ont i huvet!

Fryser, svettas, ont i huvet, Fryser, svettas, ont i huvet, Fryser, svettas, ont i huvet, Fryser, svettas, ont i huvet, Fryser, svettas, ont i huvet.... Går nästan som ett mantra i min kropp och i mitt huvud...




Dagens kloka!

Även felaktiga beslut är bra för oss
om de lär oss att fatta klokare
beslut i framtiden.

Rusa vidare!

Vad tiden går!! Alldeles för snabbt! Blir nästan lite stressad måste jag då erkänna, för ju snabbare tiden går desto snabbare kommer den dag jag inte vill veta av.. Hm.. Men det går ju inte heller att undvika utan det är bara att ta tjuren vid hornen och försöka göra det bästa av situationen.. Men jobbigt, konstigt, knäppt, fantastiskt ledsamt kommer det att vara, så just nu tänker jag inte så mycket utan låter tiden gå och försöker stanna upp den lite, men det har jag insett är helt totalt omöjligt! Den bara rusar framåt i den värsta galna farten jag varit med om. Ja.. ibland är livet inte lätt!
KRAM

Hoff hoff!

Idag har varit en lite halvkämpig dag. Iaf sett från en mammas tålamods sida... Tror ingenting riktigt blivit rätt för någon denna dag. Tre trötta individer under samma tak är inget att leka med, speciellt när en av individerna har hamnat i någon galet envis trottsålder och den andra är en tjurig fyraåring med mycket stark egen vilja som blir 100 gånger starkare när tröttheten infinner sig och sist men inte minst en mamma som känner sig lite lite sliten och trött och vars tålamod ungefär har hållit sig långt under normalgränsen mot vart tålamodet borde befinna sig. Men vi har överlevt dagen och pussat och kramat varandra god natt och sagt och fått ett litet jag älskar dig, du är bäst i världen. Så jag kan väl inte klaga allt för mycket ändå! Älskar även dessa dagar, en del i livet och man får faktiskt känna att man lever en aning :)  Nu snart ska jag slå på lite valvaka och följa med spänning ändå till slutet då jag antagligen kommer däcka!!=)
KRAM på er alla där ute! Hoppas ni får en underbar söndag kväll och att ni känner er laddade fören ny och alldeles underbar ny vecka!!

Val!

Val, val, VAL!! Jaaaaaaaa!!! Jag har inte missat att det är val och hög tid att gå och rösta! Jag ska göra min plikt som en sann medborgare och rösta!! Så Sverige! Ska bli en spännande valvaka i kväll :)
KRAM

Min balkong!

Jag älskar ju min balkong så galet mycket och nu har jag fått den lite höstfin :)

Ännu lördag!

Känner mig ungefär lika djup som en vattenpöl idag :) Haha.. Huvudet är inte det minsta intresserad av att tänka djupa och kloka tankar...
KRAM

Lördag!

Igår var jag på en mycket trevlig middag hos min kära syster och hennes man! Blev bjuden på inbakad fläskfilé och hasselbackspotatis och en gooood sås till. Idag är det lördag och den stora godisdagen! =) Det enda barnen ser framemot på denna dag!! Fick en fin present av en vän när jag fyllde år. "Tankar om livet", fina och kloka oed för varje dag.. Igår var dagens ord:

Om det känns som om ditt liv saknar
mål och mening, pröva att sprida lite
kärlek omkring dig! Det finns alltid
någon i din omgivning som behöver
din hjälp och din vänlighet..

Jag tyckte att det var ett väldigt fint ord!:)
Ha en trevlig dag nu!!
KRAM


Torsdag

När livet är bra, är det ändå ganska bra!

Gaaahh!!

Just precis GAAAAHH! Men ändå inte helt. Konstigt.

Analysera mera!

Analysera, analysera, plocka ut textenheter... Jag har att göra. Tänkta snart ta mig en tur förbi en kyrka och seom inte jag kan få öva lite orgel! Skulle som vilja det känner jag. Har gjort en artikel nu och bör göra kanske två till idag och det går nog bra. Börjar nästan önska att det var helg igen så man kunde få ha det lite skönt och trevligt bara :) Men men! Nu återgå till livet och vardagen!
KRAM

Fika!

Måste ju ladda upp lite bilder på gofikat och fintårtan från i torsdags :)
Mmmmmmuuums! :)

Gardiner!

Då har jag lyckats sy och få upp nya höstgardiner i köket =D!! Och gissa färg??! Grön såklart. Det blev en mossgrön variant denna gång.. Vet ännu inte om jag tycker gardinen är helt ok så jag har väntat med att fålla nederkanten, men den är ändå så rak och fin så det märks knappt ;) Fönstret blev helt klart mer öppet, alltså mer insyn och jag har ju lyckats konstatera att man ser otroligt bra in till alla grannar från mig så då borde de ju kunna se in till mig oxå! Beroende på nyfikenhetsgrad givetvis... Men så länge inga lampor är på så syns ju nästan inget heller, men det är ju lite tråkigt att ha det mörkt i köket hela kvällarna :)
Bild på min nya gardin:

Helgen förbi

Då var det än en gång måndag och det känns ganska skönt att vara tillbaka i vardagen och allt vad det innebär. måste säga att jag trivs otroligt bra i rutinerna jag har. Stiga upp 06.45, lämna barnen på dagis till 8 promenera till skolan, sitta där till ca 15.30, hämta barnen vid 16, hem - laga middag, låta barnen bada, bolibompa, kvällsrutier - kvällsmat, borsta tänder, läsa bok och i säng. Sen har jag en stund för mig själv med mina egna små projekt och städning.. Dagarna helt enkelt bara flyger iväg! =) Idag har jag och M suttit på skolan och skrivit och gjort upp lite. I morgon ska jag till skolan igen eller så sitter jag hemma för att börja analysera artiklarna vi har valt ut. Nu har jag försökt mig på att kvalitetsgranska ett par. Inte helt lätt men ändå rätt roligt. Jag har en väldigt delad uppfattning kring till denna C-uppsats. Den är rolig att skriva men det är ändå rätt långdraget ibland! Har iaf otroligt nöjd med min skrivarkamrat. Annars så har jag många tankar som snurrar i mitt huvud. Både bra och kanske såna som är lite jobbigare, så det ska vara kanske. Försöker hitta vissa svar som är otroligt svåra men som jag hoppas sinom tid ska kunna släppa eller iaf få en känsla av lugn kring det. Och det tror jag. Känner att jag ändå har en lite lite drivkraft att komma dit där jag är nöjd över saker jag lyckats med och se de saker som inte är lika lyckade som erfarenheter och lärdomar! Nu ska jag ta och plocka upp mina härliga knasbubblor från badet och ta det lite mys med dom innan jag fortsätter med mina artiklar! I morgon ska jag iaf försöka få till lite övning av orgel =)
KRAM

Fredagsmyyyyyyys!

Då var det fredag och myset gör sig påmint =) Jag och tjejerna har precis ätit lite pizza och tittar på bolibompa! Ska strax förbi en vän och lämna lite pengar. Sen hem igen och ha ännu mer fredagsmyyyyyys! Har haft en bra dag. Letat lite artiklar, varit och övat orgel ett par timmar hämtat tjejerna tidigt, varit till stallet en sväng och nu har vi precis ätit! Härliga dag! Som många andra dagar, dessa bra dagar behövs =) För ett tu tre kommer det ju mindre bra dagar och då går det ju faktiskt rätt bra och tänka på dessa bra! Så nu ska vi bege oss! Ha en underbar fredag alla kära och fina!
KRAM

Födelsedag!

Ja 9/9 är min födelsedag...Har haft en bra dag. Vaknade vid 06.45, steg upp, duschade och åt lite frukost med flickorna. Sedan var det dagis  för tjejerna och skolan för mig. Satt och pluggade med maggan och på eftermiddagen hade vi seminarium på vår projektplan som vi hade skrivit. Fick mycket bra tips och ideér och det kändes bra! Sedan var det hem fixa värsta lyxmiddagen som fick bestå av nudlar - endast! Fram med fika och sen kom det lite gäster vilket var mycket mycket trevligt. Vi fikade till magarna var helt fulla, eller jag kan ju egentligen bara prata för min egen del! Igår hade jag bakat dumlekakor och brownies med fudgeglasyr och rocky road topping så underbart gott! Sen kom Magnus the man med morotskakor - mums! Och sist men inte minst kom Emma med en underbart fin tårta som Madde hade gjort... Såååå fin den var! Och god givetvis! Men nu ska jag försöka ta mig i säng... är mkt trött :)
Så god natt och sov gott - tycker om er alla mycket!
KRAM

Vad kul!

Då ska jag iväg på min första orgellektion. Känner mig som ett litet barn på julafton. Är helt nervös och super glad och det pirrar i magen. :) Så konstigt.  Det är så länge sedan jag tog lektioner så jag vet inte hur jag riktigt ska förhålla mig till det, men kul som sjutton ska det bli! Äntligen få börja spela nått igen och ha lite mål att eftersträva. Har saknat det i mitt spelande, men nu!! =) Orgel är ju dessutom ett riktigt häftigt instrument. Härligt att få börja öva och traggla igen och få nått att låta bra och sen förhoppningsvis få användning av det...
Ja, nu ska jag göra mig iordning och dra iväg!
KRAM

Nystädat!

Har hållit igång hela hela kvällen men nu är lägenheten mycket städad och fin! Är så grymt nöjd och glad och bara njuter och vill helst inte gå och sova, fast det är klart... det är ju mysigt att vakna upp till ett så fint och städat hem! Är trött, det är jag... Men har iaf lyckats att inte tänkta alltför mycket på den bedrövliga tandvärken =) Vilket givetvis är underbart skönt!!! Men nu mina vänner är det dags att ta sig i kragen och se om inte Em kommer och sen efter lite mer njuta ta sig i säng =)
KRAM

AJ!

En sak är iaf klar och det är att tandvärk är av ondo!! Detta är ingen lek. Vet inte vart jag ska ta vägen!!! AJ AJ AJ! Vill gråta som mina barn gör när de slår sig. Skrika rätt ut, tårar som sprutar, en mamma som blåser och ger pussplåster och håller om en hårt hårt! Tänk att lite (eller ganska mycket)tandvärk kan framkalla dessa tankar och känslor. Haha!! :) Det är så att jag skrattar åt det lite grann iaf. Ska se om jag kan få i mig nått att äta, lite skeptiskt är jag, men någon värktablett av något slag skulle nog inte sitta fel...
KRAM och god natt!

Dagens roliga!

E till mamma: I morgon måste du sminka dig mamma! 
Givetvis undrar jag varför jag måste göra det... 
Till svar får jag:
-Du ser så dammig ut annars!

Sååå trött!

Min stackars kropp är en aning trött måste jag erkänna.. Har ju varit lite små sjuk och krassliga i några dagar och varit grymt trött.. Har somnat tidigt på kvällarna och ändå varit helt slut. Igår somnade jag tidigt, sov kanske lite halvdåligt men lyckades sova ända till klockan 10. Vaknade, gjorde i ordning frukost, barnen fick bada. Sen gick e och la sig på soffan och somnade, jag la mig i sängen med E och lyckades somna igen, sov 1 1/2 timme!!!! Är fortfarande lite trött men ändå lite lite piggare, tror jag! Dricker en kopp kaffe nu och har ätiten glass. Ska strax ta mig till kiosken med töserna och köpa grädde och mjölk för att kunna göra våfflor!
KRAM

Lördag ännu!

Jag kanske har hittat källan till min sjukhet... Jag har tre alternativ! Antingen är det bara ett helt vanligt virus som attackerat mina celler. Eller så är det min egoistiska visdomstand som vill vara dum! Har fått en stor blåsa eller är svullen precis där den är och det gör mycket ont. Eller mitt tredje alternativ är att jag sovit dåligt en längre tid och nu behöver kroppen ta igen sig... Just nu tror jag mest på tanden, det tar så mycket energi att ha ont. Lite paracetamol hjälper en stund idag! Klockan börjar närma sig åtta och jag är seriöst på väg i säng. Flickorna har somnat som små änglar, de var oxå jätte trötta så nu är det bara min tur.
Sov gott alla! God natt
KRAM

Åsså lördag!

Känner mig lite konstig idag oxå. Har nog inte feber tror jag, men väldigt trött, hängig, ont i huvudet och lite frusen! Har haft en rätt bra dag på vissa plan iaf. var och spela på två dop i gammelstadskyrka. Det var mycket mycket roligt, dock var jag lite nervös =) Men det gick ändå, kom igenom psalmerna utan att dö!
Nu är jag så trött så jag vet inte vad. Ska ge glass till mina flickor och gå och sitta och mysa i soffan med dom lite grann! Kramas och pussas och titta på bolibompa! =)
Hörs!
KRAM

Fredag! Härliga dag!

Ja.. konstigare saker kan hända, men detta känns ovanligt! Känns som att jag håller på att få feber. En annorlunda känsla... Konstigt! Ont i huvudet, huttrar... samtidigt hettar det om öronen! Får nog gå på alvedon =) Ska ju klara av helgen med allt vad det innebär! Imorgon ska jag ju spela på två dop i gammelstadskyrkan, det vill jag ju hur mycket som helst.. Sen är ju flickorna hemma och de behöver ju mat och omhändertagande.. Tur Alvedon finns ibland!! ;)

Härliga dag!

Denna dag började inte så galet glatt må jag säga... Men allt kan vända! Igår fick jag ett roligt samtal från en gammal bekant som undrade om inte jag ville vikariera som kantor på två dop på lördag. Jag kollade med E och J och de kunde vara barnvakt. Sagt och gjort, jag tackade ja. Idag efter en lite ledsam och slitsam dag for jag dit för att prata med henne, titta på kyrkan och lite känna in. Vi började prata om ditt och datt och sen frågade hon om inte jag kunde tänka mig att vikariera som kantor... Ja jo tyckte jag... Det hade ju absolut varit roligt. Hon frågade då om inte jag kanske ville ha lite orgellektioner! Men!!!!! Så glad jag blev. Absolut ville jag det. Vi gick och pratade med organisten och jag fick en tid för första lektion! Jag har varit sååå glad hela eftermiddagen =) Det känns så otroligt bra att få börja spela igen på riktigt, öva och traggla som jag gjort hela livet och nu får jag göra det igen! Himla glad är jag :) Sen bjöd jag in mig själv på middag och det var hur gott som helst! Tacogratäng..Mums
Men nu alla ska jag ta itu med kvällen!
KRAM

Mat mat mat Mat MAt MAT!!!

Ja..vad händer med mig! Denna uppsats, eller iaf skolan gör att all mat jag sätter i mig förbränns på något vis så jag blir alldeles hungrig hela tiden!! Kommer nog gå upp alla kilon jag någonsin gått ner om jag ska fortsätta så här! Min stackars kropp är ju inte van att äta såna här mängder! Men jag är helt stolt över all mat jag lyckas laga=)
Måndag - köttfärssås och makaroner, inget konstigt men jag lagade!!
Tisdag - Typ rösti med bacon och lingonsylt till
Onsdag - Mitt ess i rockärmen som min vän M brukade laga i Malmö! Pasta med fiskgryta till.. I den är det Lax, kräftor, tomat, lök och annat gott!
Nu ta tag i natten och sängen och sova och drömma och ha det bra!

Onsdag

Jag tänker på att jag kan få se
En morgondag så ljus
Där dagar är och dagar finns
Då allt i mig känns bra

Jag ser ett stup, jag har ett val
Min inre vilja är så svag
Jag hoppa vill men landa väl
Är det någon som har ett svar?

Jag tänker på när jag kan få se
En klarhet i mig själv
Där jag är fri och i hjärtat bär
En oförglömlig skatt

Jag ser ett stup, jag har ett val
Min inre vilja är så svag
Jag hoppa vill men landa väl
Är det någon som har ett svar?

RSS 2.0