Oooohh!!

Jag är så sugen på mat hela tiden! =) Det har med att plugga och hålla igång hela dagarna gör en hungrig! Tänk röding med potatis... mmm... och nån god sås till!! Mums!

Stånk stånk, pust och stön!

Jess! Då var första riktiga dagen avklarad i C-uppsats skrivande! Kommer bli ohyggligt mycket att göra men även mycket roligt tror jag. Är nöjd över ämnet vi ska skriva och nöjd över mig arbetskamrat =) Det är så galet skönt att komma igång på riktigt med nått! Nu är jag i skolan hela dagarna, när jag kommer hem MÅSTE jag laga mat för barnen är jätte hungriga och deras mamma oxå! i går lyckades jag ju få ihop en hyfsat god köttfärssås och idag gjorde jag egna rösti med bacon och lingonsylt.. Barnen åt som hästa! ROLIGT!
I morgon blir det tillbaka till skolan. Sitta framför datorn och hitta vetenskapliga artiklar. HURRA! Eller inte eller kansek... tycker det är ganska roligt att leta artiklar och det är mycket tråkigare att skriva, måste ju göra det oxå!
Strax ska jag börja göra barnen i ordning för sängen. De är så trötta så här på kvällen efter en lång dag på dagis... Lite tråkigt känns det att de behöver vara så länge, men min tanke är att de någon eller några dagar i veckan ska kunna vara lite kortare dagar iaf!
Men nu kära vänner blir det mys på soffan med en kopp kaffe och sista delen av bolibompa! =)
KRAM

Jaaaaa.... Dagen idag!

Nu ska jag göra en redogörelse för hela min dag =)

06.45 Väckarklockan ringer, Hanna somnar om...
07.15 Oj!!!! Jag skulle ju ha vaknat för 30minuter sedan, jaja! Bara upp och iväg. Barn till dagis och promenad till universitetet...
08.30 Träffa M och snackar lite uppsats och snackar med lite klasskompisar
10.15 Kursintroduktion, mycket mycket mycket mycket att göra!!!!!!!!!
11.30 Lunch på teknikens hus med brudarna
13.00 Leta lärare, sökaartiklar, prata, tänka, vara på biblo...
14.45 Datasökning på biblioteket. En lite kurs i hur vi kan söka artiklar, dock inget nytt men använde tiden till att leta lite artiklar till oss.
16.00 Slut för dagen, promenad hem, hämta barn, hem!
17.00 Laga middag, köttfärssås och makaroner
17.30 Diska
18.00 Bolibompa
18.40 är nu när jag sitter och skriver blogg, får se nu vad kvällen har att erbjuda!!

Detta var min dag idag. Ganska ointressant =) 

KRAM

Måndag!

Då är skolan och vardagen igång igen! Känns mycket skönt att få struktur och rutiner i tillvaron! Min plan är att universitetet får vara mitt hem måndag-fredag 8-16. Ska se om det går att hålla, men skriva måste jag! Skriva C-uppsats så det bara ryker om det! Ska bli klar med denna utbildning och vill börja jobba... Bara några månader kvar! Sen ni!!!!!

Ska nu ta tag i livet här så skriver jag bättre sen =)

KRAM

mmm...

Kanske jag ska baka lite chokladbollar...

Massage och kanske nått mer...

Har mina fina söta vänner S och T på besök här idag! Har även varit på besiktning av J's lägenhet.. och hunnit handla frukost.. Så nu är helgen äntligen här! J kommer i dag och ska unmågs med tjejerna i helg. Själv har jag lite planer på vad jag ska hitta på. Vi hörs sen!
KRAM

Dagens outfit!

Har varit och plockat lite blåbär med E.. så.. dagens outfit får bli en blåbärsoutfit.. Först ska ni få skåda den töntigaste bilden som någonsin (kanske inte helt sant) knäppts på mig.. sen försökte jag få till en lite lite bättre bild, men det går ju att diskuteras!


                               


Obligatoriet för en blåbärsoutfit är givetvis de ursnygga gummistövlarna!

KRAM

Bassiluskan på fri fot!

Jepp.. Nu har hon kommit och invaderat e i hennes lilla öra. Bassiluskan bits och slåss så det gör ont! Kryper in i folks näsor gör oxå bassiluskan och E har råkat ut för det... Det rinner och rinner! Suck suck! Stackarns barn... Dags att fa och köpa lite alvedon så att töserna kan sova på natten, eller iaf så att mamma får sova på natten, beroende på från vilken synvinkel man vill se det.

Nu apoteket!

KRAM

Promenad kanske?

Då har även denna dag gått. Har precis fått en jätte jätte trött E att somna, var lite svårt men tillslut gick det =) Nu då? Funderar på att ta mig en lite promenad. Ids nog inte sitta här och bara sitta hela kvällen. Sååå en promenad får det bli... Annars må jag säga att denna dag ändå trots allt gått bra att genomleva. Har dock varit ganska trött och hunnit med inte mindre än tre powernaps, skönt som bara bara den! Men kära vänner. Jag hoppas att ni får sova gott i natt och att drömmarna vill er väl, att piggdammet håller sig undan och att ni/vi utvilade får vakna i morgon till ännu en ny och spännande dag!

Puss och Kram!
Kärlek till alla

Jaha!

Tredje försöket... det försvinner hela tiden det jag skriver!!!! Men men.. =) Lägger iaf ut två bilder, vilket jag nu inte så ofta brukar göra, men har inte så mycket vettigt för mig just nu så det blir massa tid på att sminka mig och massa sånt som inte är helt likt mig att göra.. Men men, det är roligt och jag mår lite bra av det =) Så... här kommer dagens Hanna:


                       


KRAM på er och hoppas ni har en bra dag! Är dagen inte bra så hoppas jag att det finns vänner runt er som vill finnas till och ge av sin tid!

Hej hej!

Vaknade idag och det lyckades med att vi är ett gäng lite förkylda individer.. Jag hade tänkt åka och hälsa på min vän S men hon har en söt lite bebis som kanske inte ska bli smittad av allt vi bär på just nu. Annars blir det väl ännu en lugn dag så åker vi nog hem till luleå på torsdag! Ska bli lite skönt att komma hem till lägenheten och göra lite nytta. Kommer dock inte hålla mig där i helg =) Har nog hela helgen färdigplanerad. På fredag ska jag träffa en kompis, på lördag ska jag iväg med syrran och söndag får kanske bli en sovdag eller nått! Blir en bra helg tror jag.

Ja... det jag iaf kommit underfund med dessa dagar i Pajala är att livet på massa konstiga sätt kan göra helt oväntade vändningar. Både till det bättre och till det sämre. Mest blir det ju lite bättre än man tänkt sig... Jag flyter med och hoppas att jag kommer få möta lite bra medvind nu =) Inte för att saker och ting skulle vara dåligt eller att jag måste kämpa i storm men bara få ett lugn och bara vara och allt flyter på i stilla mak...

Ha en bra dag!
KRAM

Tisdag!

Vad gör man när tiden är lång och man inget har att göra... Jo, jag har kollat runt och kikat lite på bloggar =) Jag är en sån som inte är så våldsamt intersserad av att hitta upp bloggar och läsa, men ibland får jag en liten kick och gör det.. Jag har iaf varit inne på en hel del modebloggar. Alltid kul! Mycket bilder och sånt är ju alltid lätt att ta in och smälta.

nu ska jag försöka få på mina små damer ltie kläder och sen ta en sväng inte till byn och göra något, kanske köpa någon glass eller nått till dem! =)

Så, alla glada och alla mindre glada och ni som kanske är lite arga eller irriterade, någon ledsen, tokig, galen, rolig... osv... Nu tar jag tag i dagen och gör något av den!!! 

KRAM

                                  

Dagens outfit

Måndag

Jag har en riktigt genomrensning av mig själv dessa dagar. Så skönt! Är en mycket glad människa i dag som faktiskt trivs rätt bra och tycker att nästan allt är bra! Ska snart ta itu med lite göromål här hemma hos pappa så att det blir lite städat och fint. Var och käkade lunch med brorsan, hans tjej och nån kompis. Var mycket trevligt. Det är alltid roligt att sitta och bara snacka och komma in på gamla minnen och höra allas olika vinklar från samma händelse =) Kan ju vara lite olika beroende på i vilken ställning man var på den tiden och vad ens eget syfte var med allt och hur utgångspunkten blev.

Ja.. Nu vandra vidare i livet =) Höres alla goa!

KRAM

Helgen över

Har haft en underbar helg i Pajala och än är jag kvar. För att kort sammanfatta helgen... Fredagen har jag redan berättat om. På lördag umgicks jag en del till med min vän I och hennes underabra barn. På eftermiddagen kom en annan vän förbi med sin pojkvän. Jag tog en lite tur med dem hem till henne och vi bastade och åt en riktigt god middag. Vi hann oxå se en film och sen drog vi iväg till eldfesten i Tärendö. Mycket roligt var det, träffade några andra vänner där och hade det riktigt trevligt bara.

Söndagen var en dag av sitt eget slag. Jag, mina töser, I och hennes barn samt barnens pappa gjorde en liten utflykt. Vi grillade korv, barnen fick fiska lite och vi plockade lite lingon. Men... precis när vi började avrunda vår härliga utflykt i skogen hände allt som inte skulle hända. Jag, I och e gick upp i skogen och skulle plocka lite lingon, vi fick i hop lite grann men mitt i allt märkte jag att jag hade tappat min mobil någonstans i mossan... Men oj!!!! Jag gick tillbaka till vart vi grillat och tänkte utgå därifrån. D och resten av barnen hade börjat släcka elden men vatten från sjön och när jag kommit ner till eldplatsen så trillar stackarns E i vattnet... Stackarn hade riktig panik vilket inte är ett dugg konsigt, iskallt vatten och hon hamnade under vattnet. Jag slet upp henne och av med alla kläderna och på med nya torra.. mitt i allt detta kaos är i och e upp i skogen och e häller ut alla lingon som vi plockat!!!! Så... Vi startade bilen, E fick hoppa in för att hålla sig varm, jag fick springa upp i skogen och leta min mobil som jag som tur var hittade väldigt snabbt! lingonen fick ligga kvar de mesta och sen var det bara att åka hem! Allt slutade väl till slut iaf! Skönt! men det var ett äventyr som hette duga i allafall för E.

Idag är det måndag och jag är kvar i Pajala och ska nog stanna någon dag till. Det är gott att vara här. äta mat och ta det lugnt med tjejerna. E har riktigt roligt tillsammans med I's L!!

Men nu kära vänner önskar jag er en mycket trevlig och fridsam dag!

KRAM

Våga ta steget av Siv Andersson

Idag blir det två dikter på varann. En dikt till min kära mamma som itne finns kvar längre och en dikt som passar i livet väldigt väldigt bra just nu! Så här kommer den andra dikten, Våga ta steget. Läs och begruna och tänk efter! Puss och kram



Ibland så känns det som
om livet helt står still.
Och just det man är i
är inte det man vill.

Man känner sig så svag,
så vilsen och så feg…
Så känns det till den dag
man vågar ta ett steg.

Då öppnas nya vägar
och man får perspektiv.
Och plötsligt kan man se
hur man vill ha sitt liv.

Och när man blickar bakåt
när man har fått distans,
så ser man att det svåra
var källan till en chans.

EN MOR av Siv Andersson

En mor finns med från början
som källan till ditt liv.
Med kärleksfulla blickar
hon följer varje kliv.

Sen livets första måltid
har hon bjudit dig att smaka.
Hon ger dig av sin omsorg
utan krav att få tillbaka.

Hon tas så lätt för given
som lindring av besvär.
Och sällan blir hon tackad
och sedd för den hon är.

I livets alla skeden
förblir hon dock densamma...
Din alldeles unika
högt älskade mamma.

Pajala!

Har haft en mycket bra dag i Pajala idag! Min kompis I ringde tidigt på morgonen och kollade om jag inte skulle med ut på byn på förmiddagen. Sagt och gjort packade vi ihop barnaskaran och tog en promenad till byn via arbetsförmedlingen, Pajalas café och kyrkans lekplats. Sedan tog vi det bara chill här hemma hos pappa på altanen och drack kaffe. Kvällen avslutades med middag på snickarbacken med I och hennes mamma och min pappa. Mycket trevligt och gott. Är ännu mycket mycket mätt. Är väldigt nöjd med denna dag! =)

I morgon är en dag att ej förglömma, det är då tre år sedan min kära mamma gick bort hastigt och väldigt chockerande. Är väldigt delad i huruvida det känns att vara just här i Pajala på årsdagen. Min det blir nog en promenad till graven och jag ska nog köpa lite blommor. Kära mamma! Tre år är på ett vis en lång tid men det har ändå gått väldigt snabbt och det är svårt att tänka sig att det ändå gått så lång tid. Saknar henne mycket!

Men nu är jag trött och ska ta mig i säng.. Sova en lång och skön natt förhoppningsvis! God natt och sov gott kära vänner!
KRAM


Måste bara få påpeka att jag idag verkligen insett vilken skatt en vanlig dag är!

Hej hopp!

Idag ska jag nog dra mig mot Pajala och stanna några dagar! Ska bli roligt och skönt att komma härifrån lite grann. Behöver lite lite semester innan skolan drar igång, andas lite frisk luft och kanske plocka lite blåbär om det finns några, är kanske lite sen ute... Men lite lugn och ro ska det bli. Eller iaf umgås med familjen! Detta ska bli mitt motto för denna resa:

Glöm inte vilken skatt en vanlig dag är!

Snart!

Snart är denna dag till ända! Ska bli skönt.. Är mycket trött och skulle gärna vilja sova så snart som möjligt, men det tror jag ju att jag inte kommer att göra =) Piggdammet kommer lagomt till när jag ska i säng. Har haft en låååång dag, vissa dagar blir bara så av olika anledningar. Vissa dagar är långa för att det inte händer något och andra är långa just för att det händer så mycket. Nej nu ta tag i kvällen och göra nått åt den!
KRAM

Tisdag!

Vad händer idag då? Jo jag är faktiskt ledig och ska mysa med barnen. Vi ska nog tillsammans med en kompis till mig och hennes dotter åka till Leos lekland. Det ska bli mycket roligt. Nu är det iaf morgon och jag ska ta itu med att göra lite frukost till mig och flickorna och sedan börja dagen ordentligt!
KRAM

Nu så!

Äntligen är livet tillbaka till det normala! E och J har äntligen kommit hem och jag kan återta allt jag sysslat med, bland annat att uppdatera min blogg lite bättre =) Ok... jag kanske är en aning beroende av dessa två underbrara människor, men det handlar faktiskt om min älskade syster och hennes man. Det har ändå hunnit hända en del under veckorna de varit borta... men...

Idag är en stor dag. Ett stort avstamp, ett stort kliv ut mot nått nytt! Jag är glad att det finns så bra och fina fröjdeämnen i livet. Mycket att glädjas över =) Livet! Ut mot nya äventyr! Det har varit en svår väg, vägen är inte slut men jag har en rätt lättad kropp och ett lättat sinne och tycker att det är oerhört roligt att leva!

KRAM

Leilas underbara brownies

Det går inte att misslyckas med dessa underbara bakverk!

Brownies:       175 grader, 30-35minuter, 1 plåt

350 g mjuktsmör
6 dl socker, Vispa smöroch socker vittoch krämigt

3 dl kakao
1 dl sirap
1/2 tsk salt, Blanda i detta i smöretoch sockret.

6 ägg - rör i ett i taget
3 dl vetemjöl - vänd ner i smeten

GRÄDDA, låt svalna

Fudgeglasyr:

3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap, Koka upp,låt svalna några grader

400 g choklad 70 % - finhacka, häll ner, rör om och bred sen över kakan.

Rockyroad topping:

1/2 påse dumle delade i halvor
1 dl pistagenötter
2 dl jordnotter
2 nävar marshmallows - ströblandningen över glasyren!


Lycka till! Oemotsåndliga!!



RSS 2.0