Dag 36

Kunde inte på något som helst sätt somna igår, mycket kontsigt! Tror att jag somnade kring 02.30-03.00, helmysko, kände mig inte ledsen eller deppig eller nått, bara inte trött. Skulle egentligen upp till praktikten 05.15, men kom mig inte upp så jag stannade hemma. Övervägde mellan att åka eller att faktiskt stanna hemma, sova lite till och må bra. Och mitt i livet nu så har jag en stark dragningskraft till att må bra så jag stannade hemma. För någon månad sedan hade jag absolut åkt, då hade mitt mående kommit i andra hand. Tror att detta var ett stort steg för mig som människa men kanske ett litet för mänskligheten :) Haha!

Mår iaf väldigt bra just nu. Tidigare idag föll en sten från mitt hjärta och jag kan känna mig rätt så fri just nu! Mycket skönt, helt fantastiskt skönt. Jag har en väldigt fin vän som hjälpte mig med det... 

Annat idag så har jag faktiskt pluggat, betalat räkningar, mått bra, varit ledsen, pratat och andra vardagliga sysslor.. Nu kanske mina fina tjejer kommer hit, hörde nått i trappan. Mys, mys älskade flickor!   

fortsättning...

Nu har jag gjort stan och skyltsöndag tillsammans med syrran, hennes man och tjejerna. Dessutom har vi hela drösen ätit middag här. Mycket trevligt :)

Innan stan var vi i kyrkan och det var en givande och bra gudstjänst. Lite adventskänsla med Bereden väg för herran, Gå sion din konung att möta och Hosianna Davis son plus att predikan var väldigt bra. Handlade
om vänskap med Gud... Mycket tänkvärt sades som jag ska fundera över!  

Ikväll ska jag och handla med syrran, tänk att det alltid behövs hanldas nått, finns alltid något som tagit slut :) Ändå äter jag ju inte så galet mycket. Skulle vara skönt om kylskåpet kunde fylla på sig själv. Haha.. Fast det är klart, allt skulle ju vara så galet skönt och lätt om det bara kunde lösa sig utan att man själv behövde göra en ansträngning, iaf jobbiga saker.  

Dag 35

Nu är det advent i stugan! Jag och flickorna fixade det sista adventen här igår och i morse åt vi en trevlig adventsfrukost med tända ljus och kokta ägg. E hittade min lilla gran och har pyntat den efter eget bevåg. Hade ju inte tänkt ta fram den än men inte kan jag ta bort hennes fina kreation :) Ska se om jag kan få fram en kamera och knäppa en bild på den!

Dagens ord:

              Livet är något som händer när man är upptagen med något annat - John Lennon

Kan ju hoppas att det inte är så alltid... =)


Önskar alla en trevlig första advent

Dag 34

Vilken dag! Det är nog år sedan jag på riktigt känt mig så lugn i själen. Helt galet skönt :)!!!! Dagen idag är en helt vanlig dag, har tvättstuga, E tittar på film och äter lördagsgodis, e sover, musik är på i bakgrunden och mitt (hör och häpna) tålamod är bara helt enkelt bra! Jag njuter av denna dag. Vet aldrig när en sådan dag kommer igen!

I morgon är det första advent och jag har fått upp lite adventspynt. Det är så mysigt med mycket ljus och så. Och i morgon blir det skyltsöndag på stan, det kommer nog E att gilla. Det är så roligt när barnen börjar bli äldre och uppskattar att göra saker och kommer ihåg dem efteråt..


Dag 33

Dagarna jag har praktik blir så långa och jag blir så trött när jag kommer hem så det blir bara korta inlägg. Haft en trevlig dag iaf. Delat lite mediciner, suttit och pratat och lite sånt!

Igår när jag var på praktiken var det en patient som var lite grinig och ville sova bort hela dagen, vi frågade om han inte ville ha lite ryggmassage och min handledare tyckte att jag skulle utföra denna massage! Sagt och gjort, jag förbredde ett rum där massagen skulle ske och patienten kommer in... Jag tror det tog ungerfär tre sekunder så hade han fått av sig alla kläderna, dock inte kalosngerna vilket var tur =) Oskyldiga blåögda jag hade givetvis glömt att infomera patienten om att jag BARA skulle massera ryggen med beröringsmassage och inget annat ställe av kroppen. Haha, det var ganska kul! Jag fick be honom ta på sig byxorna igen och han undrade då om jag inte skulle massera benen men jag förklarade att jag inte hade någon utbildning för det och att jag överlät det till en som kunde sånt! (Måste ju skylla på nått som låter bra!)

Ikväll blir en lugn kväll tror jag! Ska försöka varva ner lite efter veckan som varit... Mysa på här och bara ha det bra!  

Dag 32

Konserten igår var hur bra som helst! Man skulle verkligen behöva gå på sånt för att få lite mer energi. Idag har jag varit hela dagen på praktik och jag är på ett vis väldigt trött, men på ett annat vis väldigt speedad och glad. Dagarna går fort vilket jag faktiskt tycker är väldigt skönt :) Det borde komma lite snö och lysa upp tillvaron i denna gråa regniga novembermånad... Imorgon blir det ocå upp tidigt, känns en aning hårt när klockan ringen 05.30, inte kul!! Fast ändå kul..

Nu ska jag nog ta mig något litet att äta, har inte ätit sen lunch, men känner mig inte så hungrig heller. Kanske en frukt eller nått!

Önskar en god natt och hoppas på glada och fina drömmar!

fortsättning...

Då var man en korthårig brunett som kokar kaffe i en kastrull :) Känns mycket skönt med lite avklippt hår, men mindre kul att koka kaffe i kastrull.. Haha! Barnen råkade ta sönder min presso, så det är bara att gilla läget, vill jag ha kaffe åker kastrullen fram. Den här dagen har varit bra och bättre kommer den att bli, ska ju på konsert! Kul, kul ska det bli. Tänkte se om jag hinner vila en stund innan, men först lite kaffe och choklad! mmm...  

Urg.. ingen sil hade jag så det var fullt med sump i kaffet! Den som vill är välkommen på sumpkaffe hemma hos mig ;)

Dag 31

Nu är det allvar! Nu är det slut på skiten, nu tar jag mig uppåt! Nu ska jag verkligen inte bry mig i så stora lass vad alla andra tycker tänker och tror, lägger för mycket energi på att tro att människor tänker massa ;) ... Nu måste jag ta mig själv på allvar och ta tag i problemen, rädda mig själv från att skada mitt inre mer.   

Jag tackar alla som verkligen är ett stöd, ni är så fina och ovärderliga! :)


Tack tack tack!!


Dag 29

God morgon världen!

Jag har precis lämnat barnen på dagis och nu är det endast rent och skärt plugg som gäller, ända fram till kl 12 då jag behöver äta lite lunch och efter det börjar mina spännande och givande planerade aktiviteter för dagen. 16.15 ska jag hämta mina små töser från förskolan och då blir det mys i stora lass, kanske, de brukar hellre vilja busa..:) 

På onsdag ska jag på konsert med min kusin och min vän! Ser sååå mycket framemot detta. Tänk att en aktivitet som den här kan göra att man fylls av lust och energi och helt plötsligt känns det som att man kan klara av allt! Haha, eller nästan allt, typ plugg... 

Jag önskar er en bra och givande dag.

               Kram

Jag hinner bara öppna kurslitteratur boken och hittar ett väldigt bra tänkvärt ord:

                     Må våra ögon vara idealisten men våra fötter
                     realistens. Vi bör gå i den rätt riktningen steg
                     för steg. Vi bör fastställa det som är önskvärt
                     och det som i varje tidsepok är realiserbart 
                     och förverkliga det möjliga i en anda av hoppfullhet.
                                                                            Salvador de Madariagas
            

fortsättning...

Nu är jag och tjejerna hemma igen efter en snabb visit i Pajala. Det är alltid skönt att komma hem plus att vi blev inbjudna på middag hos syster och hennes make. Så nu tänkte jag ta en välbehaglig dusch, behövs!! :) Är ganska trött så det är bra med dusch som avslappning plus att jag blir ren och känner mig lite fräschare vilket i sin tur leder till ett bättre mående :) Härligt!!

Helgen har varit bra och tankfull, mycket tankar som virvlar runt, men mer och mer känner jag ro över mina tankar och kan acceptera dem som de är. Det är nog en aning lättare att ta sig vidare när jag kan acceptera mig själv och mina funderingar. Jag tar ett steg i taget fast jag gärna vill rusa fram, men det har jag märkt inte går (rusa fram alltså).. Tålamod är Hannas bästa vän, eller värsta vän beroende på hur man ser det ;)

Det är som att ta alla omvägar som bara går. Jag går och går och helt plötsligt korsar jag vägen som går rakt fram och då känner jag aha! det är ju så här, och sen fortsätter jag på den slingriga vägen och korsar den raka vägen och märker att jag faktiskt kommit en bit fram på den raka vägen, att jag följer den men med lite omvägar. Jag tror att jag måste gå lite slingrigt just nu och ändå kunna märka att jag kommer framåt på den raka vägen :) Rörigt? JA! :) Kanske inte en helt utarbetad tanke, kanske kommer...





 


Dag 28

Då har jag dragit mitt strå till stacken och röstat på vilken pralin i Aladdinasken jag tycker ska stanna. Jag är inte så galet förtjust i pralinerna i Aladdin men det finns en jag gillar skarpt. Till varje pralin fanns en motivering och så här löd motiveringen till pralinen jag valde:

                                  Apelsintryffel:
                                  
                       Du är troligtvis på gränsen till för snäll
                       för ditt eget bästa. Du brukar själv inte
                       ta praliner från det undre lagret och du
                       blir heller inte irriterad om någon annan
                       gör det. Du är väluppfostrad och ärligt
                       och du är den som minst av alla tycker
                       det är kul att ta andras favortipraliner
                       framför ögonen på dem. Du vill inte göra
                       någon förnärmad - kanske beror detta 
                       på att du är lite konflikträdd? En jul utan
                       Aladdin skulle göra dig besviken, men
                       givetvis skulle du inte visa det för någon...

Jag i ett nötskal! Känns nästan som att någon vill spela mig ett spratt :) Haha 

Dag 27

                                                  Jag får liksom ingen ordning på mitt liv,
                                                              det kan va förfärligt,
                                                                  det kan va bra.

Dag 26

Tänk att det har gått hela 26 dagar sedan jag startade denna blogg! Idag har jag varit en lång dag på praktiken och det har varit mycket givande. Jag fick vara på en infomationsträff som chefen hade ang verksamheten. Han började med att berätta om att personalen på stället jobbar utifrån egna erfarenheter, typ endast. Han fortsatte med att om man har haft riktigt ångest själv är det lättare att möta dem som har ångest och komma med råd om hur man ska klara av det. Han poängterade detta väldigt tydligt. Sedan sa han i ett sånt här arbete kan man inte läsa sig till kunskap och erfarenhet i böcker. Då blev jag lite stött på riktigt och var tvungen att säga till denna chef, att erfarenheten man har utifrån att man har jobbat, inte upplevt själv i sitt inre, räknas väldigt mycket. Dessutom kan man inte förkasta den kunskap man faktiskt får genom att studera och läsa litteratur. Om inte annat får man en väldigt bra grund som man kan arbeta vidare på med hjälp av erfarenhet och liknande. Vad är det för sätt att förkasta utbildning och kompetens??? Jag förstår faktiskt inte... Han sa en del andra plumpa saker som jag inte ides kommentera. Men vilken chef, fick sedan höra att han absolut inte ger någon som helst möjlighet att kunna få löneökning "bara" för att man utbildat sig mer inom området!

Idag hade jag även en en kost och motions träff för patienterna på den avdelning jag är på. Roligt var det! Fick mycket frågor och det roligaste var att alla patienterna kom och ville vara med. Fick en samvetsfråga, om jag levde efter det jag lärde, var ärlig och sa att jag är en godisråtta, men försöker tänka lite. Kanske någon tog åt sig lite :)

Om en stund kommer en kompis hit. Vi ska se på idol och ha det lite trevligt! Tänkte baka en kladdkaka eller nått, vill bara få i säng barnen först, annars vill de också ha, men jag tycker att de kan vänta till imorgon då vi ska till Moffa i Pajala och hälsa på.

Dagens ord och tanke:

                      Förkasta inte kunskap och kompetens som kan förvärvas genom studier och erfarenhet  ;)

Dag 25

Trött, trött, trött och jag har lyckats sova en liten stund nu på eftermiddagen, skönt! Skulle plugga men somnade, mycket välbehövligt. Nu sitter jag och tjejerna och kollar på bolibompa men det är inte så jätte intressant :) men allt för damerna! Ska göra lite mysig kvällsmat och sedan är det sängen som gäller, inte för mig då eftersom jag måste plugga det jag skulle gjort tidigare då jag somnade. 

Varm oboy och ostsmörgås tror jag blir bra.

                        Mys!

Dag 24

Jag måste säga att jag tycker att dagarna börjar flyga iväg, vill inte att min praktik ska ta slut, men om bara några dar är den det! Idag fick jag en uppgift av min handledare att planera en liten kost, motion och diabetes stund för patienterna. Det är ju så att personerna som är intagna inte är så måna om sina egna kroppar och då tänkte jag försöka göra något roligt och kreativt av detta.. Vi får se vad det blir :) Kanske, kanske ett litet frö kan sås i någon..

Dagens ord:
 
                          Studera inte problemen alltför länge -
                          gör något åt dem istället!


Helt fantastiskt bra ord. Precis vad jag ska göra just nu. Har studerat problem en tid och nu är det dags att bena ut dem, göra nått och dem och räta till dem. Bättre kan det väl inte bli? Skämt och sidor, allt tar tid och det är jag mycket väl medveten om. Det korta tålamod jag haft, där jag velat fixa allt på en gång, har blivit mycket bättre. Kan se lite längre framåt och känna ro och inte stress, mycket skönt. Ikväll är det plugg som gäller och en kopp te och lite mys för mig själv. =)

Haft en bra dag, är en aning trött efter två JÄTTE TIDIGA morgnar, och jag har två kvar, sen ledig i några dagar.

KRAM

fortsättning...

Jag trivs verkligen riktigt bra på min praktik! Dock långa dagar... Men det gör ingenting :) Har precis haft min syster här på besök och ätit middag och jag ska skriva lite i loggboken som vi ska göra under praktikens gång.

De senaste två dagarn i mitt liv har jag varit en glad en. Jag har på nått vis kommit till en insikt där jag verkligen på riktigt förstår att jag kan vända negativa känslor och tankar till något mer positivt. Ofta har jag tyckt och känt mig dum för mina känslor och hur jag tänker. Vet inte varför, men jag har ändå nu på nått vis kunnat vända det så att jag nästan kan njuta av känslor som jag tidigare bara tyckt varit jobbiga. De får mig på nått vis att känna mig som en människa. Jag vågar genomgå känslor och tankar jag tidigare bara tryckt undan, jag vågar "vara" i det jag är och ser att det finns vägar framåt. Jag har antagligen mycket att jobba på men det känns som att jag fått en bra start på den resa jag har framför mig... 

Snart kommer mina kära flickor hit och det är alltid kul och härligt! I morgon blir det praktik igen och jag längtar, upp 05.15:) så det blir en tidig kväll igen.. Fast först DH, och kanske jag ska baka mig nått gott ikväll, nått med choklad?? MmmmMMMMmm

  


Dag 23

Nu sitter jag här i köksbordet tidigt, tidigt, 05.36. Är på väg till praktik. Tänkte få i mig en kopp kaffe eftersom jag misstänker starkt att jag är en aning beroende av detta beroendeframkallande medel, en smörgås vore ju inte heller så tokigt att äta. Jag har sovit gott i natt och det är skönt. Har inte drömt nått speciellt som jag kommer ihåg, fast det gör jag nästan aldrig. Jag hoppas att jag drömmer fina drömmar iaf:)


                            Dagens ord...

                                     Ju tommare kastrull, desto snabbare kokning - 
                                     kontrollera ditt humör!

fortsättning...

Ett snabbt inlägg, sedan tvättstugan...

     Jag måste kuva mig under det faktum att jag nog ändå nu har gått och blivit beroende av kaffe...
     Känns INTE bra. Har hela tiden sluppit huvudvärk o dyl, men idag... Inget kaffe på nästan hela dagen,
     ont i huvudet hade jag, drack en kopp och vips var värken borta!

Inte nog med det, ont i halsen börjar jag få...



                             Nu tvättstuga! =)

Dag 22

Nu avslutar jag dagen här på skolan och ska ta mig hemåt och började med den vardagen. Tvätta kläder! Härligt att fylla på garderoben igen, den har börjat kännas en aning tom... Har knappt ett enda par rena strumpor så lite kris är det. Sen ska jag ta en lugn kväll alldeles för mig själv, lyssna på musik och sedan somna tidigt. Skönt. 

Jag sitter på skolan och har läst lite om psykiska sjukdomar och om lite olika mediciner som hör till. Den här delen av utbildningen är väldigt intressant. Det känns som att dessa sjukdomar är lite mer komplexa och komplicerade än en propp i en artär eller nått annat. En propp ät lättare att förstå sig på, jag tror inte att man går och mördar någon för att man har en propp i en artär, det kan leda till att foten eller nått behöver amputeras och det är ju inte roligt på något vis, men det är som lättare att ta på och förstå sig på. Tycker jag ialla fall... Det är intressant hur en sjukdom kan påverka en människa så att hon/han begår grova brott och hemskheter, eller skadar sig själv riktigt illa...

Nu måste jag kila hem!  

fortsättning igen...

Ibland känns det som att jag skulle vilja göra om mitt liv på vissa punkter och det är ju en omöjlighet. Det är väl istället nu som jag ska göra om kärlet som misslyckats till ett nytt kärl, precis som jag vill ha det.. Jag är beredd att börja arbeta för det och det ska bli spännande att se hur det kärlet blir! Samma lera, nytt kärl. Eller är jag ute och cyklar?

Känner mig fortfarande rätt fridfull idag...   

fortsättning...

Vi har en ganska lugn dag jag och tjejerna. Jag och E har precis ätit lite lunch och e sover som en liten ängel. E tittar på mulvaden och jag lyssnar på musik och drömmer mig bort. Skönt! Musik kan verkligen göra att man kan koppla av och bara tänka. Det gillar jag. Det känns som att det är så sällan jag har haft tid eller tagit mig tid att bara njuta av den djuphet musik kan ge. Så nu tar jag mig tid, enklare än så var det inte =)

Det känns som att det börjar mörkna ute redan, klockan är inte ens två ännu. Jag önskat lite mer snö tror jag. Jag som bor i lägenhet behöver ju inte tänka på plogning och så, så jag kan ju njuta av det goda!  

Nu ska dagen få fortsätta sin gilla gång så kanske jag skriver nått mer ikväll..


Dag 21

Det blev som jag förutspådde. Jag har sovit riktigt gott och flickorna också. e vaknade vid halv åtta och då ville E också upp, jag satte igång barnkanalen och fortsatte små slumra till ca klockan nio. Härligt! Nu ska jag ta itu med morgonbestyren och jag hoppas att denna dag kan bli givande och mysig... Känner mig rätt utvilad =)

                                                             KRAM

 

Dag 20

Huvaligen vad jag är trött!! Har varit en hel dag på VFUn och det har hänt spännande saker som gör det mentala väldigt trött. Vardagsmat för de som jobbar där men nytt och ovanligt för en oerfaren som jag. Men jag tycker väldigt bra om att vara på VFUn. Det ger mig otroligt mycket, jag får ifrågasätta min människosyn och prata med människor jag annars nog aldrig skulle komma i kontakt med. Bra för min hjärna att arbeta lite och att den får lite andra saker att tänka på. Vidga mina vyer lite =)

Min pappa har varit barnvakt till flickorna idag. Tack Pappa!! De sover som små prinsessor och pappa och jag sitter vid köksbordet och ska dricka lite kaffe. Sen kör pappa hem, hela vägen till Pajala, tokpappa.. Köra mitt i natten!

Sova gott kommer jag nog göra i natt, efter denna härliga, annorlunda dag. 

                                               Sov gott  

fortsättning...

Idag var första hela dagen på praktiken. Det kommer nog bli en lugn och spännande tid. Det händer inte så galet mycket, men när det väl händer något kan det vara ganska allvarliga saker... Rättspsyk, det finns alla möjliga olika männiksor där och det de har gemensamt är att de har någon allvarlig psykisk sjukdom och har begått ganska hemska och grova brott. Och trots det är dessa personer lika mycket människor som vi, som behöver hjälp med andra saker än de flesta andra. Det kommer nog vara väldigt nyttigt att få lära känna dessa människor...

Denna dag har varit ganska harmonisk och rofylld. Har känt mig ganska tillfreds med tillvaron och jag tror att jag vill och kommer fortsätta på denna väg. Nederlag och jobbiga situationer ställs vi alla inför och när de kommer gäller det att möta motgångarna och vända dem. Jag ska börja våga vara ledsen och våga vara arg. Jag måste på nått vis inse att dessa känslor inte är "fel" utan något som jag antagligen måste ta mig igenom, för att kunna bearbeta sakerna jag möter och inte lägga locket på så att det tillslut en dag kokar över. Låter kanske självklart för många men är mindre självklart för andra...

Ja, nu har jag precis nattat mina älskade små töser och de ligger och pratar lite för sig själva. Min stora tjej satt idag i min famn och pratade och donade med mina knappar på tröjan. Jag hade en sjal på mig som hon började slita i och jag sa ifrån;
Nej, E! Jag vill inte att du sliter i min sjal.
Då säger E; men mamma, jag vill ju bara se ditt vackra halsband, oj vad det glittrar!
Då kan man ju inte annat än att smälta...


Dag 19

Nu sitter jag har vid köksbordet, klockan är 05.47 och jag ska försöka få i mig en smörgås. Lite svårt så här tidigt på morgonen. Fast jag måste säga att jag inte är så galet trött, somnade före klockan nio igår. Var jätte trött fastän jag sovit så mycket förra natten! Tar igen mig tror jag...

Jag önskar att alla ni får en bra dag idag!

fortsättning igen...

Vad gör mig glad?? Mina flickor, min familj, mina vänner, spela musik, skulle vilja skriva låtar men just det sitter fast, promenader, känslan av att klara allt, baka, skriva på min blogg, vara ute på typ utflykter, snö, mörker när jag får tända ljus, sova skönt... Det finns mycket som gör mig glad! Men varför kan inte allt som gör mig glad överväldiga mig istället för ledsamhet. Kan inte riktigt förstå hur jag fungerar ibland! Men ändå tror jag på nått vis att glädjen i livet är tillbaka på ett ganska bra sätt! Hoppas jag iaf =) Jag kan känna en liten glädje och förhoppning nere i magen...

I morgon blir det praktik, så det blir till att stiga upp 05.30. härligt.. och jobba ända till 16.45. Galet långa dagar, men det blir nog bra! Stackars barn får vara på förskolan ändå till kl 17.30, för praktiken har jag 5 mil hemifrån...

Ha de

fortsättning...

Vilket dag! En mycket bra dag hittills... Min fina kusin ringde om frågade om jag ville låna en tv och DVD av henne och absolut ville jag det! Och inte nog med det, hon kom med en hel påse frysmat som hon hade tömt från sin frys.. Så nu har jag mat för resten av månaden =) Tack kusin!!! Nu dricker jag en kopp kaffe och ska sen ta itu med med saker som behövs. Känner att det finns en del energi i mig ändå.

Dag 18

Av någon anledning råkade jag hoppa över gårdagen. Kan ha varit för att jag faktiskt somnade tillsammans med flickorna mellan 19-19.30.. Så skönt! Behövde det verkligen riktigt mycket. Har haft en liten period där jag har haft svårt att sova, men jag hoppas på att det vänder snarast!

Idag är en ny dag och än en gång försöker jag se till möjligheterna dagen kan ge, beslut som kan gynna och tankar som väcker glada känslor. Nu när jag är lite mer utvilad tror jag att det kan bli lättare att se möjligheter, att kunna se konsekvenser av beslut som tas och att jag kan styra mina tankar åt en bra riktning. Det är ännu bara förmiddag och hela dagen ska plöjas. Jag hoppas verkligen att jag har energi nog till att göra det som behövs...

Idag är inget inplanerat, ska kanske läsa lite i mina skolböcker, Ta tag i livet lite, lite grann! Jag skulle kanske kunna börja med att äta lite frukost =)  

Ha det bra!

Dag 16

Då var dagen igång! Flickorna ville till att vakna halv sju i morse och jag var inte en glad mamma. Hade inte alls lust att stiga upp då.. Men men, väl uppe tog jag mig en varm och härlig dusch och sedan fixade jag lite fukost. Och tänk, fastän vi var uppe med tuppen höll vi på att komma försent till förskolan! Så det kan gå!

Nu har jag precis lagat lite mat så jag har en matlåda med mig till praktiken. Det blev Hokifilé i vitsås med ägg och potatis till. Ska bli gott när jag väl får äta.

I morse tror jag att jag faktiskt kom till en vändpunkt i min situation och mitt liv. Kommer inte gå in på det allt för mycket nu, men jag tror att det kommer bli bra. Måste ändra lite i mitt sätt att tänka... Intressant att saker och ting dimper ner helt oannonserat =) Kul, precis som när en glödlampa tänds över huvet!

Idag är iaf en dag att se framemot. Ska bli superroligt att få komma ut på praktik. Jag har jätte höga förväntningar och jag hoppas att det blir lika bra som jag tror och vill. Om inte annat hoppas jag att det blir spännande och lärorikt. Finns ju en anldning till varför vi har praktik och jag vill ha ut så mycket som möjligt av den. Riktigt suga åt allt jag bara kan. 

Nu har vi börjat få riktig vinter här, jag bara hoppas innerligt att inte snön smälter, det är så vacker och fint med snö plus att det blir mycket ljusare! Det bästa med norrland...

  

Dag 15

Idag hade det blivit något missförstånd. Praktiken börjar först i morgon. Så jag har fått en hel dag till att bara se framemot det som komma skall! Om man ska se det från den positiva sidan:)

Min ugn har blivit fixad!!! Det var termostaten det var fel på, så termostaten blev bytt och jag fick ingen ny ugn. Men nu funkar den i alla fall och jag ska göra mig ett nytt försök att baka mina cookies. Så välkomna alla som vill äta cookies.

Nu är kvällen här igen och det är ännu en gång dags att ta sitt förnuft till fånga, slappna och av sakta glida in i sömnens och drömmarnas land. Jag har laddat med att släcka ner i god tid innan sovdags, tänt lite värmeljus i ljushållare som ger ett mysigt och dunkelt sken. Mina tänder är borstade och det sista som hjärnan och hjärtat orkar prestera skriver jag ut här på bloggen. 

Denna kväll har jag fått spendera med en god vän och en kopp te. Givande och mysigt! Tyvärr hade jag inga goda cookies att bjuda på ;) men vi klarade oss iaf.

Så nu alla kära vet ni vad som väntar!

                      Ikväll önskar jag alla en god natt och jag önskar att ni ska få sova gott

Dag 14

Min ugn alltså! Den är paj, det var nog inte bara jag som inte kände ugnen. Den blir svinhet vilket gradantal jag än sätter den på! Det var ju skönt att få det bekräftat att det inte bara var jag =) Jag kan ju faktiskt baka och brukar aldrig bränna nästan, förutom ibland när jag faktiskt glömmer av mina bakverk...

Här kommer receptet på mina goda cookies: Ugn 200 grader, 10 minuter, antal - välj själv storlek!

         200 g smör - Smält långsamt
         2 ägg
         2 dl socker
         1 dl farin socker- Blanda detta i smöret direkt i kastrullen
         4 dl vetemjöl
         1 tsk bakpulver
         1/2 tsk salt
         3 tsk vaniljsocker - Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i kastrullen
         200 g blockchoklad - Hacka och blanda i smeten
        
Jag brukar blanda olika sorters choklad, vit, mörk, ljus. Marshmallows är också gott att ha i. Gillar man nötter är det oxå ett tips!

Lycka till och hoppas er ugn fungerar bättre än min =) Nu är det frukosttime.

Önskar alla en lugn söndag!

fortsättning...

                                Detta är det ord som kom till 
                                Jeremia från Herren. Han sade:
                                "Stå upp och gå ned till krukmakarens
                                hus. Där vill jag låta dig höra min ord". 
                               
                                Då gick jag ned till krukmakarens
                                hus och fann honom upptagen med ar-
                                bete på drejskivan. Och när kärlet som
                                krukmakaren höll på att göra av leret
                                misslyckades i hans hand, började han
                                om igen, och gjorde av det ett annat 
                                kärl så, som han ville ha det gjort.

                                                                
Jer 18:1-4
                                 

Dag 13

Tiden går rätt fort, fastän man tycker att vissa dagar går väldigt långsam!

Jag måste hitta ett mål i min tillvaro, eller i alla fall en drivkraft. Något som gör att jag kan se framåt med förväntan... En förväntan på vad livet har att ge! Kanske något som ger mig kraft att orka ta tag i alla bollar som flyger omkring, rada upp dem och helt enkelt bara se och känna på dem en efter en. Kanske med hjälp av någon annan.

Idag har jag varit på ikea och handlat lite saker. Bla ett diskställ, 2 hyllor, rosa och gröna backar till tjejernas rum, en lampa och lite annat smått och gott. For förbi farmor och fikade lite, vilket var trevligt eftersom det inte händer så ofta att jag har vägarna förbi där. 


fortsättning...

Sitter och titta på Nanne Grönvall på tvn och hon sjunger Kom och håll om mig. Blir lite full i skratt när jag tänker tillbaka till när jag läste till musiklärare. Då kom den låten och det var ju en superbra låt att använda i musikundervisning. Jag hade en årskurs fyra som hade väldigt lite instrument... Så jag använda fantasin och satte ihop en liten orkester. Men det var ju många som inte fick plats och spela så då hittade jag på en underbart rolig dans! Tror absolut att det är en av de roligaste musiklektionerna jag höll i. Barnen verkade gilla hela grejen! =)

Dag 12

Jag bakar cookies och det går värdelöst. En ny ugn som jag inte lärt känna än. Lyckats bränna två plåtar. SUCK! Min goda cookies...

Natten är varit ok, sovit, men inte riktigt bra. Idag blir det 50 års fest, ska bli skoj.

Ha en bra dag! 

Dag 11

Ny uppdatering kommer i morgon. Kram på er


fortsättning...

I natt kunde jag ju inte sova så jag tog mig en liten sovmorgon i morse. Skönt! Var jätte trött tidigare i kväll, men nu när det är dags att sova kommer alla tankar igång och då blir det så svårt att somna.

Efter min sovmorgon åkte jag till skolan och skulle gå på det andra passet föreläsning men det visade sig att de hade haft paus tidigare än schemat så jag kom försent och ides då inte klampa in i klassrummet utan skippade hela föreläsningen som råkade handla om inkontinensskydd, så jag vet inte om jag missade så galet mycket. Eftermiddagen handlade om omvårdnad inom den psykiatriska vården, mycket, mycket intressant! I morgon ska vi ha föreläsningar om det hela dagen och jag är riktigt laddad =) Dessutom börjar min VFU på måndag inom rättspsykiatri, spännande det oxå!

Nu hör jag hur min granne sitter och spelar gitarr och sjunger. Får nästan lust att gå över och fråga om inte jag får vara med och spela lite... Fast det skulle jag aldrig våga, dessutom är det svårt att höra vilken granne det är. Personen kanske är super musikalisk!

Jag ska nog ge sängen en helt ärlig chans. Ska släcka alla lampor och försöka att inte tänka för mycket.. Eller kanske ska jag tänka på nått som jag sedan kan fortsätta drömma om. Typ nått konstigt... ett kakmonster med stora orange händer och en grön näsa som jagar mig! Inte vet jag. Skulle vilja leva i en fantasi ett kort tag!

Ha det, sov och må! Gott eller inte, bestäm själv!

                             


Dag 10

Från att ha känt mig lugn i själen till att få det lite kaotisk... Märkligt eller kanske inte? Jag kan uppleva att känslor studsar som studsbollar i ett tomt rum, från golv till tak och mellan väggarna, hur som helst. Det är svårt att greppa en specifik och konkret känsla eller tanke när alla flyger runt och allt man vill är att ducka för dem och inte få någon på sig. Jag tror jag måste bli mer rädd om mig själv och skydda mig från att studsa igång nya bollar. 

Jag ropar och du svarar mig, Gud.
Lyssna på mig, hör mina ord
Bevara mig som din ögonsten
göm mig i dina vingars skugga

Frikänd ska jag se ditt ansikte
och mättas av din åsyn när jag vaknar
                              
Psaltaren 17:6, 8, 15

Dag 9

Föreläsningar hela dagen. Ganska skönt, men jag är otroligt besviken på dagen ändå! Har nog inte fått ut så mycket alls. Det finns så många som tycker om att höra sin egen röst och kan inte låta bli att kommentera allt som föreläsaren säger, och föreläsaren förmår inte att styra upp diskussionen till någon vettigt.

Det har gått några dagar nu som jag har känt mig rätt lugn i själen. Inte alls så mycket ångest, men min hjärna är ganska tom. Funderar om det kan vara någon slags försvarsmekanism. Just nu tänker jag inte på så mycket jobbia saker som händer runt omkring. Kanske att jag lever i något slags vaccum för att inhämta lite styrka för att orka ta tag i det som kommer? Behöver nog en tid där jag bara kan vara i ett lugn...

Jag kan på ett sätt se på framtiden som någon spännande men ändå något främmande och skrämmande...  

fortsättning

Nu håller dagen på att lida mot sitt slut... Nu ska mysfaktor max på!

Idag har varit en lärorik dag, har fått lära mig vad oeffektivt arbete är! =) Vuxna människor som ska dela in sig i grupper, nästan det värsta jag vet. Ingen kan komma överens och det tar super lång tid! Ett mycket underligt fenomen...

Introduktionen vi hade idag till den nya kursen vi ska börja var väldigt lättsam och upplyftande. Lärarna lyckades hålla allt ganska trevligt fastän vi höll på till kl 18..

Nu på kvällen när jag skulle lägga flickorna kom jag att tänka på en sång som jag tyckte jätte mycket om förr och som av någon anledning tappats bort under vägen fastän denna sång är väldigt, väldigt känd... Så jag sjöng den till flickorna och tänkte tillbaka på tider i mitt liv som varit bra och kaotiska, tonåren är ingen lätt tid! (var tonåring då denna sång betydde mycket för mig) 

           Som när ett barn kommer hem om kvällen
           och möts av en vänlig famn.
           Så var det för mig att komma till Gud
           Jag kände att där hörde jag hemma
           Det fanns en plats i Guds stora rum
           En plats som väntade på mig
           Och jag kände, där är jag hemma
           Jag vill vara ett barn i Guds hem. 

Dit vill jag hitta tillbaka!

Som liten var jag super blyg har mina föräldrar berättat och i skolan var jag alltid den tystlåtna som gjorde bra i från mig men som aldrig sa nått. Jag svarade inte på frågor fastän jag visste svaret... Ville inte svara fel. Jag fick en liten vändning i min blyghet när jag i fryan hade teater på FA:n (typ individuellt val) Jag fick spela huvudrollen i en pjäs som hetter Snaskungen, riktigt roligt och ett uppsving för mitt självförtroende och min blyghet! Snaskungen snaskade godis och gick på jeansdisco och träffade den snyggaste killen! Haha! Kul var det... Han som spelade killen var en från sexan. En upplevelse för en liten stackars blond flicka!   

Sov gott och dröm fina drömmar!

Dag 8

Ny dag, nya tag! Denna vecka har jag inne vecka på universitetet. Det ska bli rätt roligt att få träffa lite studiekamrater och få lite inspiration... Nu drar morgonen igång! KRAM

fortsättning...

Idag har livet flutit på rätt bra och smärtfritt. Har lyckats hålla gläjdekänslan vid liv längre tid än på flera veckor. Jag har även haft mycket trevligt med nära och kära.. Vad har jag gjort idag då? Jo, jag vaknade på morgonen och kände mig mycket utvilad, skönt! Duschade, åt frukost och for sedan till kyrkan. Rätt lång Gudstjänst men jag tyckte musiken var väldigt bra idag, avskalad och fin. For en sväng på Clas Ohlson och hitta mig lite lampor, fin fint blev det! Jag fick lite tid att umgås ensam med tjejerna och det uppskattas. Sedan blev det lite annat pyssel och jox!

Idag har jag nog inte gått in desto djupare på någon enskild tanke, det finns så mycket som snurrar så det är svårt att få ut en konkret tanke. Men jag är väldigt glad att denna dag har varit det den har varit. 

Nu ska John Blund få komma...

                                                     Sov gott 

Dag 7

Idag är en dag som alla andra dagar... Jag lever!

RSS 2.0